Perhe avaa ovensa ulkopuolisille

Silloin, kun perheyritys haluaa ideoida uutta, kehittyä ja muotoutua uudelleen, on ulkopuolinen hallituslainen oiva vaihtoehto. Lautasliinatehtaan hallitukseen otettiin kerralla kaksi perheen ulkopuolista asiantuntijaa.

Pia Rautakorpi ja Eero Vaara kiinnostuivat Fiblonista kuullessaan tarinoita yhtiön takaa. Kummallekaan yhtiö ei ollut tuttu entuudestaan.

– Minuun suuren vaikutuksen teki omistajien tahtotila tuottaa koko ajan parempaa asiakasarvoa. Kun pääsin sukeltamaan yhtiön sisään paremmin, huomasin, että Fiblonissa on tehty vahva strateginen pohjatyö, kertoo hallitusammattilainen Pia Rautakorpi.

Professori Eero Vaara kertoo viehättyneensä yhtiön ihmisiin ja heidän toimintatapaansa.

– Koin omistajat todella osaaviksi ja sympaattisiksi. Fiblon on firma, joka ottaa aidosti tosissaan ne asiat, jotka ovat myös minulle itselleni tärkeitä: henkilöstön osallistaminen ja toiminnan vastuullisuus.

Ulkopuolinen asiantuntija tuo näkemystä ja lisäarvoa

Fiblon heitti verkot vesille löytääkseen perheen ulkopuolisia hallituslaisia ja sitä kautta uudenlaista näkemystä sekä rautaista osaamista. Sitä myös löydettiin.

– Yrityksen pitää tuottaa arvoa asiakkailleen ja päinvastoin. Oma supervoimani on asiakasarvon edelleen kehittäminen. Minulla on myös vahva kokemus ja osaaminen viestinnästä, markkinoinnista ja brändin rakentamisesta. Tuon innolla osaamiseni Fiblonin käyttöön, Pia Rautakorpi toteaa.

Eero Vaaralla on vahva ymmärrys ja kokemus strategia- ja hallitustyöstä.

– Olemme molemmat Pian kanssa osana Fiblonin transformaatiota, jossa johtaminen ja muutos halutaan tehdä entistä professionaalisemmaksi. Uusien näkökulmiemme kautta voimme auttaa hallitustyöskentelyn kehittämisessä suhteessa kokonaisstrategiatyöhön. Lisäksi uskon, että yritysten kansainvälistymistä koskeva osaamiseni pääsee hyödynnettäväksi.

Pia Rautakorpi ja eero vaara

Kuka? Eero Vaara

Mitä? Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksen professori

Vapaa-aika? Dekkarit, historia, filosofointi

https://people.aalto.fi/en/eero_vaara

Kuka? Pia Rautakorpi

Mistä? Hallitusammattilainen, yrittäjä & sijoittaja, Plan Pii Oy

Harrastan? Golf & muu itsensä liikuttaminen, uuden rakentaminen ja lukeminen

www.linkedin.com/in/piarautakorpi/