Ympäristön kunnioitus

Oma tuotantomme Porissa

Valmistamme tuotteita, joiden käyttöikä on lyhyt. Se tuo meille korostetun vastuun valmistaa tuotteet mahdollisimman paljon luontoa kunnioittaen ja resurssit tarkasti hyödyntäen. Haluamme valmistaa vain korkealaatuisia ja käyttötarkoitukseensa sopivia tuotteita, jolloin sekä tarvittavien raaka-aineiden että syntyvien jätteiden määrä voidaan optimoida.

Aloitimme ympäristötyömme jo 25 vuotta sitten ahkeralla kierrätyksellä omissa toimitiloissamme Porissa. Nyt olemme mestarikierrättäjiä, sillä vain murto-osa jätteistämme päätyy kaatopaikalle.

Vuosien varrella olemme tehneet tuotannostamme mahdollisimman energiapihiä. Nykyään kaikki tehtaamme koneet ja laitteet menevät automaattisesti säästötilaan, kun niitä ei käytetä. Myös valot sammuvat tiloissa, joissa ei liikuta. Emme edes tarvitse erillistä kiinteistön lämmityslähdettä, sillä lämmitämme tehtaan ja toimistotilamme tuotannossa syntyvällä hukkalämmöllä. Tarvitsemme kuitenkin sähköä, mutta emme halua kuormittaa ympäristöä siitä aiheutuvilla päästöillä. Siksi käytämme vain tuulisähköä.

Tärkeimpiä raaka-aineitamme ovat pehmopaperi, kuivapaperi, erilaiset kuitukankaat, aaltopahvi, muovikalvo ja painovärit. Käytämme vain raaka-aineita, joista tiedämme mistä ne ovat peräisin. Pohjoismaisen puusellun toimittajamme tietävät metsän tarkkuudella, mistä heidän tuotteensa tulevat ja miten metsät on hoidettu. Käytämme vain vesipohjaisia painovärejä, jotka sekoitamme itse, varastoimme ylijäämät ja käytämme ne viimeiseen pisaraan.

Nyt olemme mestarikierrättäjiä, sillä vain murto-osa jätteistämme päätyy kaatopaikalle.

Käytämme vain raaka-aineita, joista tiedämme mistä ne ovat peräisin.