Työn ilo

Yhtä suurta perhettä

Työn ilo on yksi neljästä arvostamme ja teemme paljon töitä sen eteen, että henkilökuntaamme ei harmittaisi tulla aamuisin töihin.

Työn iloon vaikuttavia tekijöitä on tietysti niin monia, kuin on työntekijöitäkin. Työnantajana meidän tehtävämme on luoda puitteet, jossa työntekijöillämme on mahdollisuus kokeilla ja oppia, sekä osallistua aidosti toiminnan kehittämiseen ja vaikuttaa työnsä sisältöön. Se, jos mikä, vaatii meiltä jatkuvaa kuuntelua ja valmiutta muuttaa toimintatapojamme.

Yhteiset tavoitteet, yhteinen matka

Meitä fiblonilaisia on 26 ja meille on luontevaa tehdä asioita yhdessä. Pysäytämme tuotannon kerran viikossa ja kokoonnumme yhteen miettimään, miten voisimme parantaa tekemistämme ja tuotteitamme entisestään. Pysäytämme tuotannon myös vuosittain koko päiväksi Yhteisten tavoitteiden asettamisen (YTA) päivänä, jolloin pohdimme koko henkilöstön voimin tulevan vuoden tavoitteita.

Vuosien myötä meidän on ollut pakko muuttua ja muuttaa toimintaamme, jotta pysymme ympärillä kehittyvän maailman kyydissä mukana. Yhteisten tavoitteiden asettaminen auttaa meitä kaikkia näkemään kirkkaammin sen, mihin haluamme päästä.

Yhteisten tavoitteiden asettaminen auttaa meitä kaikkia näkemään kirkkaammin sen, mihin haluamme päästä.