Ympäristön kunnioitus

Kestävämpi maailma liina kerrallaan

Vastuullisen tuotteen suunnittelu ei ole kaikista helpoin tehtävä. Vastuullisen tuotteen takana on vastuullisuuden huomioiminen ketjun jokaisessa vaiheessa.

Ei ole yhdentekevää, millaisia raaka-aineita valitaan ja mistä ne hankitaan, miten tuote valmistetaan, millainen on lopputuotteen koko, muoto ja pakkaus tai miten tuotetta käytetään ja mihin se päätyy käytön jälkeen. Päämääränä on vastuullisesti valmistettu, toimiva ja käyttökohteeseensa sopiva tuote.

Pidä ketjun ensimmäiset lenkit lyhyinä

Mitä lyhyempiä yrityksen hankintaketjut ovat, sekä fyysisten etäisyyksien että ketjun lenkkien lukumäärällä mitattuna, sitä helpompaa on valvoa ja selvittää ketjun olosuhteita ja toimintatapoja. Suunnittelun ensimmäinen askel onkin miettiä, mistä raaka-aineet ja materiaalit hankitaan.

Meille on tärkeää, että tiedämme, mistä käyttämämme raaka-aineet ovat peräisin. Emme halua, että raaka-aineita kuljetetaan meitä varten maapallon toiselta puolelta. Suosimmekin pohjoismaista puuta. Valtaosa tarviketoimittajistamme (pehmopaperi, aaltopahvi, painovärit, pakkausmuovit) sijaitsee alle 300 kilometrin päässä Porin tehtaastamme, jossa valmistamme kaikki tuotteemme.

Yksi oikein, kaksi nurin

Jotta vastuullisesti valmistettu tuote myös käytetään järkevästi, tuotteen suunnittelussa ydinkysymys on, millainen tuote tarvitaan? Missä ja miten sitä käytetään? Tuotteiden kulutus riippuu usein siitä, miten tuotteet sopivat käyttöönsä.

Kun käytössä on oikean kokoinen, laatuinen ja hyvin toimiva tuote, käytetään tuotetta optimimäärä. Väärän kokoinen tai laadultaan heikko tuote, kuten vaikkapa pieni ja huonosti imevä liina tarkoittaa yleensä tarvetta useammalle liinalle. Liian suuri tuote tarkoittaa yleensä materiaalin haaskausta. Molemmissa tapauksissa raaka-aineeksi tarvitaan ja jätteeksi päätyy enemmän materiaalia, kuin optimituotetta käytettäessä.

Tarjotinliinan tehtävät taivaalla

Lentokoneissa käytettävällä tarjotinliinalla on monta tehtävää. Hyvä liina on paitsi visuaalisesti kaunis ja lentoyhtiön ilmeen mukainen, myös täsmälleen oikean kokoinen ja imukyinen, jotta kaatuvat kahvit imeytyvät heti liinaan eivätkä jää lillumaan tarjottimelle. Lisäksi liinan pitää olla kitkakäsitelty, jotta se pysyy paikallaan eivätkä sen päällä olevat astiat lähde liukumaan.

Vastuullisuus huomioidaan ketjun jokaisessa vaiheessa.

tilauksessa sotkuista syötävää

Pistäydyt nopean ruuan ravintolaan – äkkiä jotain tuhtia ja täyttävää! Tilaat annoksen sitä mahtavan makuista, josta tiedät, ettet selviä ilman sotkua. Tarvitset siis kunnon liinan, jolla pyyhkiä suupielet ja sormet. Kahmit liinoja yksi toisensa jälkeen, koska tiedät, että yhdellä ei pärjää. Montako liinaa otit?