Pakkopullaa vai bisnesälyä?

Vastuullisuuden pitää kiinnostaa kaikkia, mutta pk-yrityksen näkökulma on erilainen kuin suuren pörssiyhtiön.

Vastuullisuuteen liittyvä aktiivisuus ja edelläkävijän rooli ovat tuoneet Fiblonille kokoonsa nähden huomattavan paljon vaikutusvaltaa. Yksi osoitus siitä on varatoimitusjohtaja Anne Ekbergin tuore nimitys Keskuskauppakamarin Vastuullisuuslautakuntaan.

– Yritysvastuu on Fiblonille erittäin tärkeä asia. Yhtä tärkeää on, että yrityksillä on sen suhteen selkeät pelisäännöt. Erikokoisten yritysten erilaiset resurssit ja mahdollisuudet todentaa vastuullisuuttaan pitäisi aina ottaa huomioon, Ekberg linjaa.

Lainsäädäntöä tehdään usein isojen yritysten näkökulmasta – vaikkapa velvoittamalla kaikki noudattamaan kallista sertifikaattia, jonka käytännön vaikutukset voivat jäädä vähäisiksi.

Kaikki toimet vastuullisuuden parantamiseksi ovat Ekbergin mukaan hyviä askelia eteenpäin. Fiblon on mukana esimerkiksi #ykkösketjuun-kampanjassa, joka tavoittelee Suomeen uutta yritysvastuulakia. Yrityksen omat hankintaketjut ovat jo lyhyitä ja helposti jäljitettäviä. Tuotanto on ja pysyy Suomessa, ja kaikki raaka-aineet ostetaan läheltä.

– Olen päässyt verkostoissani näkemään, miten yritysvastuu on kehittynyt. Vastuullisuus ei ole asia, joka on vain hoidettava ja saatava näyttämään hyvältä. Se voi tuottaa myös kannattavaa bisnestä, Ekberg kiteyttää.

Fiblonin vastuullisuusraportti 2017–2018 julkaistaan syyskuussa 2019. Katso raportti: www.fiblon.com/vastuullisuus

Työ ja perhe sopivat yhteen

Fiblonilla on ollut pitkään erilaisia käytäntöjä työn ja perhe-elämän yhdistämiseksi. Kun kotona on pieniä lapsia tai ikääntyneet vanhemmat kaipaavat hoivaa, saattaa tulla tarvetta työajan lyhentämiselle.

– Pienten lasten vanhemmille on sorvattu erilaisia työaikamuotoja jopa prosessityöhön tehtaalla. Olemme mukana Elinkeinoelämän keskusliiton työ+perhe-kampanjassa, sillä onnistumisen kokemukset voivat kannustaa muitakin yrityksiä rohkaistumaan kehittämisen tielle, kertoo Fiblonin toimitusjohtaja Pekka Ekberg.

Lue blogikirjoitus aiheesta: www.fiblon.com/2019/06/18/