Turha kulutus pois maailmasta

Haluamme tarjota asiakkaillemme yksilöllisiä ja yllättäviä ideoita kattaukseen ja puhtaanapitoon. Pysyäksemme trendikartalla käymme tutustumassa eri tapahtumiin. Minulla oli ilo päästä tammikuussa tutustumaan maailman suurimpaan tekstiilialan ammattitapahtumaan, Heimtextiliin Frankfurtissa.

Vuoden 2018 trendipuiston teemana oli erittäin ajankohtainen kaupungistuminen. Tulevaisuudessa yhä useammat elävät kaupungeissa. Vuoteen 2030 mennessä maailmassa on 41 yli kymmenen miljoonan asukkaan megakaupunkia. Kaupungistuminen vaikuttaa siihen, miten elämme, työskentelemme, kulutamme ja olemme vuorovaikutuksessa. Ei siis ihme, että tämä teema oli nostettu myös sisustuksen ytimeen. Monikäyttöisyys, modulaarisuus, vihreys ja ­kestävyys
olivat tärkeitä avainsanoja.

Trendipuistossa kestävä kehitys näkyi muun muassa materiaalien luonnonmukaisuutena ja kierrätettävyyden roolin kasvamisena. Ennen kaikkea huomio kiinnittyi vastuulliseen kuluttamiseen. Tärkeydessään ykköseksi nousi kysymys siitä, miten pääsemme eroon kaikesta turhasta kuluttamisesta.

Juuri tämän teeman mukaisesti me Fiblonilla haluamme muistuttaa viisaan valinnan tekemisestä – oikea tuote oikeaan käyttöön. Vastuullisella valinnalla voi tukea luonnon monimuotoisuutta ja välttää turhaa maapallon resurssien käyttöä. Fiblonin biodiversiteettilupaus on lisätä tietoisuutta pöydän kattaukseen ja puhdistukseen käytettävien tuotteiden vastuullisesta valinnasta.

Kestävämpi maailma liina kerrallaan.

Anne Ekberg

varatoimitusjohtaja

Julkaisija

Fiblon Oy

Kuljuntie 14, Pori

Päätoimittaja

Anne Ekberg

anne.ekberg@fiblon.com

puh. 020 1236662

Toimitus

Kumppania Oy

www.kumppania.fi

info@kumppania.fi

Tässä numerossa

Virpi Hautamäki

Emmi Hirvonen

Milla Majander

Ilona Nordlund

Ulkoasu ja taitto

Aste Helsinki Oy

Kuvat

Fiblon arkisto

Haastateltavat

Pekka Koret

Nelly Ruojärvi

Johanna Sjövall

Johanna Uusitalo

Painopaikka

Eura Print Oy